Syrah Cicogna

Cavazza

Cavazza Syrah Cicogna wijnfles

Fijne florale kenmerkende syrah-tonen domineren de neus van de Cicogna van Cavazza. Een tweede viool voor de lik Frans eiken, die na een jaar of drie mooi integreert in deze rode wijn. Full body met veel donker fruit, mokka en leer maken het feest compleet.

DruivensoortSyrah
Herkomst: Montebello Vicentino, Veneto, Italië

Wijngaard

Het landschap ziet er komend vanaf Vicenza ineens heel anders uit zodra je de Colli Berici inrijdt. De heuvels zijn zo’n 250 meter hoog en zien er door een hoog ijzergehalte in de bodem terracotta-achtig rood uit. Ze bestaan uit mergel met een toplaag van rode klei en leem. De neerslag is hier zowat de helft ten opzichte van het noorden van Vicenza. De gemiddelde temperatuur ligt een flink stuk hoger. Het gebied is wat dunner bevolkt en bezit een grote biodiversiteit. Al sinds de 19e eeuw staan hier merlot, cabernet en carmenère aangeplant. De 2 hectare staat guyot aangeplant direct rondom de wijnmakerij in Montebello.

Vinificatie

De druiven worden gekneusd en ontsteeld in de destemmer. Daarna vergisten ze op de schil gedurende ongeveer 12 dagen in roestvrijstalen tanks. Dit gebeurt bij een maximale temperatuur van 26 ° C. De wijnen rijpen tenslotte 10 maanden op medium getoaste Franse barriques.

Achtergrond

De familie Cavazza bezit in deze provincie twee wijnmakerijen. Één voor de witte wijnen en één in de Colli Berici waar de blauwe druiven staan aangeplant. Vanaf deze wijngaard heb je een fabuleus uitzicht over de vallei hebt: Cicogna. Het bedrijf begon in 1928 met de aankoop van de kleine garganega wijngaard Bocara Gambellara Classico en de toen nog bescheiden wijnmakerij er naast. Echter wisten de achtereenvolgende generaties steeds met succes kansen te verzilveren, zodat nu de gezinnen van drie broers en twee zussen het bedrijf leiden en er van leven. Er is veel aandacht voor duurzaamheid. Het bedrijf is energieneutraal door zelf opgewekte zonne-energie. Er wordt zeer bewust omgegaan met water en bestrijdingsmiddelen. Alles vastgelegd in de strenge eisen van SQNPI, de Italiaanse instantie die duurzaamheid bij bedrijven controleert en certificeert.

 

Meer producten van Cavazza

Download winesheet