Contrappunto

Tunia

Enerzijds heb je old-skool fine wine: met de gebalanceerde ingetogenheid van koele topwijngaarden. Anderzijds heb je vin de soif natuurwijn: vloeibaar plezier met gevaarlijke doordrinkfactor. En heel soms vind je beiden in één glas: Contrappunto!

DruivensoortCabernet Sauvignon, Sangiovese
Herkomst: Località Dorna Civitella in val di Chiana, Arezzo, Toscane, Italië

Wijngaard

De sangiovese komt uit een wijngaard die in 1970 werd geplant, de cabernet plantten Chiara en Francesca zelf in 2005 op zo’n 300 meter hoogte in de kalkrijke heuvels ten noorden van Chiana.

Vinificatie

De cabernet wordt direct geperst (vinificatie “in bianco” hoewel het sap al meteen meer roze is) om het soepele karakter in de wijn niet te belasten met teveel tannines en andere fenolen.

Achtergrond

Muziek en wijn, wijn en muziek. Het leidt tot heerlijke combinaties en observaties. Wij importeerden ooit de champagnes van Eric Rodez, die al zijn wijnen vergeleek met symfonieën. Ik lees graag de vaak humorvolle wijn-muziek adviezen van Neal Martin. Onze vrienden Taras en Amber Ochota (zie ochota barrels) vernoemden al hun wijnen naar de punksongs uit hun jeugd. En Francesca en Chiara uitten hun liefde voor de klassieken door deze vernoeming naar de combinatie van twee van elkaar verschillende melodielijnen die samen een harmonisch geheel vormen. Ongetwijfeld indachtig de twee druiven sangiovese en cabernet die zij als ingrediënten voor deze wijn kozen.

Meer producten van Tunia

Download winesheet