Côte de Provence Rouge Grande Réserve

Château Saint Martin Cru Classé

Volle en zeer rijpe rode wijn, met veel mediterrane kruidigheid van de grenache, donkere tonen en kracht van de mourvèdre en verfijning en klasse van de cabernet.

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Grenache / Garnacha, Mourvèdre, Syrah
Herkomst: Taradeau, Provence, Frankrijk
Duurzaamheid: Lutte Raisonnée

Wijngaard

Met een rendement van slechts 40 hl/ha een geconcentreerde wijn. Zijn karakter wordt onder meer ontleend aan de ligging van de wijngaarden op zo’n 130 meter boven de zeespiegel en de complexe bodemsamenstelling, die het gevolg is van de ligging op een breuklijn tussen twee geologische zones. (kwarts, zandsteen, rode schalie, kalksteen, slib-afzettingen).

Vinificatie

‘s Nachts worden van de oude stokken de druiven voor deze grande reserve met de hand geoogst. Vroeg in de ochtend komen de druiven bij de cave binnen om een koude inweking te ondergaan, alvorens pneumatisch geperst te worden en te vergisten. De kelders van het château zijn eeuwen geleden uitgehouwen in de rotsen en hebben het perfecte klimaat voor vinificatie en rijping van de wijnen.

Achtergrond

Het château is als klooster gebouwd in 1740. Het was de dependance van de beroemde abdij van Lérins, (op het strand bij Cannes) Het domein gaat al tweehonderd jaar over van moeder op dochter. Op dit moment wordt het geleid door Adeline de Barry. Haar grootvader schreef mee aan de regels van de appellatie. In 1955 werd het klassement opgesteld van de Provence, waarin de 23 beste producenten de status cru classé werd toegekend, waaronder Saint Martin.

Download winesheet