Côte Rôtie

Remi Niero

In 2015 en 2014 maakte Niero, of eigenlijk moeder natuur, 2 zeer verschillende wijnen, al is het signatuur van Niero natuurlijk ook te proeven. 2014: Superslank, een verfijnde aristocraat, ingetogen, beheerst maar tegelijk imposant door al deze kwaliteiten en het prachtige fruit. 2015: Weelderig, haast overdadig, extravert, zeer rijp. Ingrediënten die altijd terug te vinden zijn: zwarte peper, bloemen en bosvruchten. Drinkt jong al heerlijk, al wint de wijn aan complexiteit met een jaar of 5 flesrijping.

Druivensoorten: Syrah, Viognier
Herkomst: Condrieu, Rhône, Frankrijk
Duurzaamheid: Lutte Raisonnée

Wijngaard

De micaschist bodem van de lieux-dit La Viallière en het graniet van Bassenon (beiden nog gen hectare groot) zijn de 2 basiselementen die het karakter van deze wijn bepalen. 5% viognier wordt hier aan de syrah toegevoegd. De stokken zijn 20 jaar oud.

Vinificatie

3 weken lang gisten de druiven in op temperatuur gereguleerde betonnen cuves, voordat het sap wordt afgetapt.

Achtergrond

Hoewel vader Robert nog 13 jaar voor een bank werkte, trouwde hij juist bijtijds met de dochter van een belangrijke Condrieuboer: Pinchon, en verwierf zo 0,6 hectare kostbare grond in deze kleine appellatie (168 ha). Hij slaagde er in de loop van de jaren in zelfs nog 5,4 hectare bij te kopen. Door de bocht die de rivier de Rhône hier maakt genieten de wijngaarden van maximale zonne-expositie en bescherming tegen veel slechte weersomstandigheden uit het noorden en westen.

Meer producten van Remi Niero

Download winesheet