Durello Spumante Millesimato

Cavazza

Wijnfles Durello Spumante Cavazza

De Durello is het verkwikkend strakdroog neefje van de prosecco. Geen snoepjes, wel limoen en groene appel uit de bergen ten noorden van Vicenza.

DruivensoortDurella
Herkomst: Montebello Vicentino, Veneto, Italië

Wijngaard

De hellingen van de Lessini heuvels ten noorden van Vicenza vormen door hun vulcanische samenstelling en hoge ligging de ideale ondergrond. De druivenstokken worden in Pergolavorm verbouwd.

Vinificatie

De dikschillige druiven worden direct geperst, omdat er niet teveel vaste bestanddelen van de schillen in de wijn gewenst zijn. Hierna wordt het sap in rvs tanks vergist en op 18 graden gehouden. Als deze eerste gisting klaar is, wordt de wijn gekoeld en wordt de gist en suiker aan toegevoegd.
Dit hele proces duurt zo’n twee weken.

Achtergrond

De familie Cavazza bezit in deze provincie twee wijnmakerijen. Één voor de witte wijnen en één in de Colli Berici waar de blauwe druiven staan aangeplant. Vanaf de wijngaard heb je een fabuleus uitzicht over de vallei: Cicogna. Het bedrijf begon in 1928 met de aankoop van de kleine garganega wijngaard Bocara Gambellara Classico en de toen nog bescheiden wijnmakerij er naast. Echter wisten de achtereenvolgende generaties steeds met succes kansen te verzilveren, zodat nu de gezinnen van drie broers en twee zussen het bedrijf leiden en er van leven. Er is veel aandacht voor duurzaamheid, het bedrijf is energieneutraal door zelf opgewekte zonne-energie en er wordt zeer bewust omgegaan met water en bestrijdingsmiddelen. Alles vastgelegd in de strenge eisen van SQNPI, de Italiaanse instantie die duurzaamheid bij bedrijven controleert en certificeert.

Lees meer over de wijnen van de familie Cavazza op hun site cavazzawine.com 

Naast de Durello Spumante heeft Arisz et al. de volgende Cavazzawijnen in het assortiment: Pinot Grigio, Bocara Gambellara, Tai Rosso en Syrah Cicogna.

Meer producten van Cavazza

Download winesheet