Lessini Durello spumante

Cavazza

Verkwikkend strakdroog neefje van de prosecco. Geen snoepjes, wel limoen en groene appel uit de bergen ten noorden van Vicenza.

Druivensoort: Durella
Herkomst: Montebello Vicentino, Veneto, Italië

Wijngaard

De hellingen van de Lessini heuvels ten noorden van Vicenza vormen door hun vulcanische samenstelling en hoge ligging de ideale ondergrond voor deze dikschillige in er pergolavorm verbouwde druivenstokken.

Vinificatie

De druiven worden direct geperst omdat er niet teveel vaste bestanddelen van de schillen in de wijn gewenst zijn, waarna het sap in rvs tanks vergist en op 18 graden gehouden wordt. Als deze eerste gisting klaar is wordt de wijn gekoeld en wordt er gist en suiker aan toegevoegd. Dit hele proces duurt zo'n twee weken.

Achtergrond

De familie Cavazza is niet gecertificeerd biologisch maar werkt al generaties lang steeds duurzamer. Vanaf 2018 is men energieneutraal door de installatie van grote zonnepanelen, en er worden geen chemische producten in de wijngaard gebruikt.

Meer producten van Cavazza

Download winesheet