Edelzwicker

Fernand Engel

De Edelzwicker heeft een heerlijke balans tussen frisheid en zuren aan de ene kant, en een licht zoetje met smaken van amandelspijs, perzik en abrikoos aan de andere kant.
De neus is super aromatisch en hierin valt van alles te ontdekken. Een mix van citrus en overrijp fruit. Een peperige kruidigheid, maar zeker ook hints van vanille en karamel.

Deze mix maakt de wijn ook zo geschikt bij de Aziatische keuken.
Deze Edelzwicker van Engel bestaat uit een blend van 50% Riesling, 30% Muscat en 20% Pinot blanc.

DruivensoortenMuscat, Pinot Blanc, Riesling, Silvaner
Herkomst: Rorschwihr, Elzas, Frankrijk

Wijngaard

De druiven voor de Edelzwicker komen van 4 verschillende percelen in Bergheim. De stokken staan aangeplant op een donkere, kalkrijke ondergrond met veel stenen. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden varieert tussen de 15 en 34 jaar.

Vinificatie

Er wordt uitsluitend met de hand geplukt. De alcoholische vergisting vindt plaats onder strenge controle van de temperatuur (tussen de 18 en 20 graden). Om de wijn extra karakter en vulling mee te geven krijgt de wijn vervolgens een sur-lie rijping (op de eigen gistcellen).

Achtergrond

Domaine Engel is een echt familiebedrijf. Sinds 2001 Biodynamische wijnbouw en ook als zodanig gecertificeerd. De wijngaarden van Domaine Fernand Engel liggen verspreid over Rorschwirr en een zevental omliggende dorpen. Elk perceel heeft zijn eigen bijzondere ligging, bodem en microklimaat, waardoor voor elke wijn een optimale selectie in druiven gemaakt kan worden.

Zie voor meer wijnen van Engel: Crémant d’Alsace, Pinot Blanc, Gewürztraminer Cuvée reserve. Of klik op onderstaande link:

Meer producten van Fernand Engel

Download winesheet