Friuli Merlot

Rocca Bernarda

Merlot Rocca Bernarda

De Bordelaise druivenrassen staan al meer dan 100 jaar aangeplant in Noord-Italië en hebben zich gevoegd naar de lokale omstandigheden. Dat dit heel gelukkig kan uitpakken, bewijst deze op staal gevinifieerde zowel koele en serieuze, als ook vlezige en zwoelrijpe Friuli merlot van Rocca Bernarda.

DruivensoortMerlot
Herkomst: Friuli, Italië

Wijngaard

De wijngaarden van Rocca Bernarda liggen bovenin de Colli Orientali, aan de voet van de Julische Alpen van Slovenië. Deze ligging beschermt de wijngaarden tegen de snijdend koude Bora wind uit de Balkan hoogvlakte. De hoogte is hier rond de 300 meter. De planten staan met een dichtheid van zo’n 5500 stokken per hectare voornamelijk guyot gesnoeid dwars op de hellingen.
Het zijn spectaculaire terrassen die zijn aangeplant op zeer oude bodems die zo’n veertig miljoen jaar geleden werden gevormd.In de bodem zit veel marmer en zandsteen.

Vinificatie

Op staal gevinifieerd.

Achtergrond

Rocca Bernarda is zo’n instituut waar de tijd ongemerkt aan voorbij gaat. Zij doen al honderden jaren hun ding en gaan daarbij eerder uit van hun eigen kennis en ervaring dan van vluchtige zaken als “de markt”. Wij waren dan ook blij om te merken dat de wijnen eigenlijk nauwelijks waren veranderd ten opzichte van de laatste keer dat we ze proefden, bijna twintig jaar geleden!

Lees hier meer over deze producent die na 18 jaar teruggekeerd is in ons assortiment!Rocca Bernarda.

De Friuli Merlot is online verkrijgbaar in de Arisz et al. webshop

Meer producten van Rocca Bernarda

Download winesheet