fugazi grenache

Ochota Barrels

ochota barrels fugazi grenache

Kun je grenache vroeg oogsten en er goede wijn van maken? Ik denk dat de meeste mensen in de wijnwereld deze vraag negatief zullen beantwoorden. Zo niet Taras Ochota, die spreekt door zijn wijnen.

De fugazi grenache doet in de verte wat denken aan die van Gredos: aromatisch, medium bodied, transparant en spannend!

DruivensoortGrenache / Garnacha
Herkomst: Basket Range, Adelaide Hills, Australië

Wijngaard

71 jaar oude ongeïrrigeerde bushvines op de hellingen van Blewitt Springs, ten zuiden van Adelaïde.
Met de hand geplukt. De stokken groeien op een bodem van rode ijzerhoudende klei vol kiezels.

Vinificatie

Zeven dagen koude inweking en voor 80 % vergisting van hele trossen met spontane vergisting geeft de wijn zijn typische klassiek-met-een-twist-finishing-touch.

Achtergrond

De oogst 2020 was de laatste van de hand van de legendarische Taras Ochota. Hij werd tragisch jong -hij werd 49- geveld door een chronische ziekte waar hij al jaren aan leed, maar zijn onbegrensde energie bestaat voort. In herinneringen, en ook door het levenswerk dat Amber met hem opbouwde en nu met steun van de kleine gemeenschap van vrienden in Basket Range (waaronder Taras’ bejaarde vader) voortzet: in de unieke wijnen van hun micro winery. Met een geheel eigen benadering en lak aan conventies, voorliefde voor cool climate wijnen en een noble sauvage-achtige combinatie van non-interventionisme en oenologische know-how verenigt Ochota Barrels het beste van twee werelden in zich.

Uit de wijnnamen spreekt de voorliefde van Taras en Amber voor muziek. Zo komt texture like sun uit de songtekst van Golden Brown van the Stranglers en is de Grenache is vernoemd naar de Amerikaanse punkband Fugazi.

Meer producten van Ochota Barrels

Download winesheet