Bairrada Grande Vadio

Vadio

Naast de fijne kruidigheid en cranberrymix in de gewone Vadio vind je in deze wijn een extra laag, extra intensiteit en een zo weelderige fruitsensatie zoals je die soms in grand cru wijnen uit de Bourgogne tegenkomt.

DruivensoortBaga
Herkomst: Rua Dr. Manuel Rodrigues n.º 28A, Poutena, Bairrada, Portugal

Wijngaard

Het beste perceel, hellingen met de hoogste zonne-expositie, zeer oude stokken en veel kalk in de bodem, worden gebruikt voor deze ultieme baga-expressie.

Vinificatie

Na de persing wordt de wijn direct overgestoken op Frans eiken demi-muids, waar ook de malolactische vergisting plaatsvindt. De wijn wordt na twee jaar op fles gebracht.

Achtergrond

Luis was lang hoofd wijnmaker bij Esporao, een grote producent in de Alentejo, en nu nog werkt hij naast zijn eigen Vadio als wijnmaker voor Coelheiros. Van de zo verdiende spaarcenten koopt hij sinds 2005 samen met zijn Braziliaanse vrouw Eduarda stukje bij beetje kleine wijngaarden op in Bairrada, de streek waar hij opgroeide. Hij deelt met een kleine groep fanatici (Dirk van Niepoort is de beroemdste) een sterk geloof in het potentieel van de bagadruif op kalkbodems. De baga druif is tamelijk onverzoenlijk met zijn lage ph en enorme tannines, maar kan in de juiste handen en van de juiste locatie fantastische wijnen geven.

Meer producten van Vadio

Download winesheet