Graves Blanc

Château de Chantegrive

Verfijnde stijl witte Bordeaux ruikt heerlijk naar kamperfoelie en kamille, met een zweem witte perzik. Ook in de mond domineren de subtiel bloemige en kruidige componenten, met een heerlijk opwekkend zacht grapefruitzuurtje dat de wijn lichtvoetig houdt.

Druivensoorten: Sauvignon Blanc, Semillon
Herkomst: Podensac, Bordeaux, Frankrijk

Wijngaard

De kiezelgronden van de Graves, met zand gemengd, kijken hier recht naar het zuiden. Om de toplaag luchtig te houden en vol van leven wordt er gras geplant tussen de rijen druivenstokken. Om de semillon mooi te laten rijpen worden vaak de bladeren boven de trossen verwijderd. 20 jaar oude stokken van half semillon half sauvignon blanc, afhankelijk van het oogstjaar met de hand of met de machine geoogst. 26 hectare in oppervlakte.

Vinificatie

3 weken koude inweking, temperatuurgestuurde vergisting op rvs, 6 maanden rijping op de lies.

Achtergrond

De familie Lévêque vertelt, bij monde van dochter Marie Helène dat in 1966 moeder Françoise en vader Henri de (kennelijk serieuze) postzegelverzameling an de familie hebben laten veilen en van de opbrengst hun eerste 2 hectaren wijngaard aankochten. Inmiddels beslaat het bezit bijna 100 hectare en is het daarmee één van de grootste van de streek. Sinds 2006 is Hubert Bouard, van Château Angélus adviseur in kelder en wijngaard.

Download winesheet