Grüner Veltliner Caractère

Davis Weszeli

Wijnfles Gruner Veltliner Caractere Weszeli

De Grüner Veltliner Caractère van Weszeli heeft de geur van specerijen en wilde perzik en de verfrissende smaak van rijpe bloedsinaasappels. Daarmee bezit deze wijn veel sap en tegelijk een knisperende structuur.

DruivensoortGrüner Veltliner
Herkomst: Langenlois, Kamptal, Oostenrijk

Wijngaard

De druiven voor de Grüner Veltliner Caractère komen van 3 verschillende wijngaarden: Steinhaus, Steinmassl en Steinberg. Hier vind je veel gneiss -een soort gedefragmenteerd graniet- waarvan wordt gezegd dat het de mineraliteit in de wijn bevordert. Daarnaast zit er ook kalksteen en leisteen in de bodem.
Deze regio is beroemd om de hoge kwaliteit wijnen van zowel Grüner Veltliner als Riesling.

Vinificatie

De Caractère is echte en “low-intervention wijn”.

Oogsten met de hand, temperatuurgestuurde vergisting met eigen gisten in stalen cuves en 8 maanden rijping voor botteling. Een gedeelte van de wijn ondergaat tevens een korte schilweking. Op het domein wordt volgens de biologische richtlijnen gewerkt.

Achtergrond

Davis Weszeli is een eigenwijze einzelganger die alles op zijn eigen manier doet. Hij brengt de wijnen pas op de markt, zodra hij vindt dat ze klaar zijn, meestal flink later dan zijn collega’s. Daarbij behoren de wijngaarden tot de beste van de streek, alles wordt gedaan om de expressie van de terroir te maximaliseren.

Naast de Caractère van Weszeli hebben wij onder andere de  Grüner Veltliner Purus en Grüner Veltliner Schenkenbichl Erste Lage in ons assortiment. Op de website van Weszeli is heel mooi te zien hoe de ligging van de verschillende wijngaarden is.

Meer producten van Davis Weszeli

Download winesheet