Grüner Veltliner Purus

Davis Weszeli

Rijp geel fruit met florale tonen en specerijen.
De Purus grüner veltliner van Weszeli is een gelaagde wijn, romig en zuiver tegelijk.
Ondanks zijn kracht is deze wijn toch elegant. De afdronk is lekker sappig met een fijne kruidigheid en balans.

DruivensoortGrüner Veltliner
Herkomst: Langenlois, Kamptal, Oostenrijk

Wijngaard

De druiven voor de Purus van Davis Weszeli komen van de wijngaard Kittmannsberg. Deze wijngaard heeft een buitengewoon diepe lössbodem. Deze bodem is al gevormd in de ijstijd en zeer goed in staat de warmte van de zon vast te houden. Daarnaast is er op deze plek ook de aanwezigheid van kalksteen, wat bijdraagt aan een fijne mineraliteit in de wijnen.
Leuk om te weten is dat naast druiven in de wijngaard onder andere veel vlierbessen- en blauwe bessenstruiken staan, waardoor je een grote diversiteit aan dieren, waaronder ook herten, zult tegenkomen.

Vinificatie

Oogsten met de hand, directe persing, spontane vergisting in deels een RVS tank en deels en groot (gebruikt) houten vat. Vervolgens rijping sur lie en 15 maanden flesrijping.

Achtergrond

Davis Weszeli is een eigenwijze einzelganger die alles op zijn eigen manier doet. Hij is bezig het domein helemaal biologisch te maken en brengt alle wijnen pas op de markt, zodra hij vindt dat ze klaar zijn, meestal flink later dan zijn collega’s. De wijngaarden behoren tot de beste van de streek, en alles wordt gedaan om de expressie van de terroir te maximaliseren.

Meer producten van Davis Weszeli

Download winesheet