Grüner Veltliner Steingarten

Davis Weszeli

Wijnfles grüner veltliner Steingarten van Weszeli

De Grüner Veltliner Steingarten van Weszeli heeft de geur van specerijen en wilde perzik en de verfrissende smaak van rijpe bloedsinaasappels. Daarmee bezit deze wijn veel sap en tegelijk een knisperende structuur.

DruivensoortGrüner Veltliner
Herkomst: Langenlois, Kamptal, Oostenrijk

Wijngaard

De druiven voor deze Grüner Veltliner van Weszeli staan op zuidoosthellingen van de Steinhaus wijngaard. Hier vind je veel gneiss -een soort gedefragmenteerd graniet- waarvan wordt gezegd dat het de mineraliteit in de wijn bevordert.
Deze regio is beroemd om de hoge kwaliteit wijnen van zowel Grüner Veltliner als Riesling.

Vinificatie

Oogsten met de hand, directe persing, temperatuurgestuurde vergisting met eigen gisten in stalen cuves, en zes maanden rijping voor botteling.

Achtergrond

Davis Weszeli is een eigenwijze einzelganger die alles op zijn eigen manier doet. Zo is hij bijvoorbeeld bezig het domein helemaal biologisch te maken. Hij brengt alle wijnen pas op de markt, zodra hij vindt dat ze klaar zijn, meestal flink later dan zijn collega’s. Daarbij behoren de wijngaarden tot de beste van de streek, en alles wordt gedaan om de expressie van de terroir te maximaliseren.

Naast de Steingarten van Weszeli hebben wij onder andere de  Grüner Veltliner Purus en Grüner Veltliner Schenkenbichl Erste Lage in ons assortiment. Op de website van Weszeli is heel mooi te zien hoe de ligging van de verschillende wijngaarden is.

Meer producten van Davis Weszeli

Download winesheet