where’s the pope syrah

Ochota Barrels

Vernoemd naar een punkband uit Adelaide, spettert deze vroeg geoogste, hele trossen spontaan vergiste, niets aan toegevoegd (behalve een micro-dosage sulfiet bij botteling) plezierwijn haast je glas uit. Fijne wijn met een rauw randje. Amber zegt: De geur van bloedsinaasappel en bosvruchtencoulis en het karakter van een Turkse koffie.

Herkomst: Basket Range, Adelaide Hills, Australië

Wijngaard

Het fruit van deze iets meer richting kust gelegen wijngaard ten zuiden van Adelaide, in McLaren Vale, werd in 2020 voor het eerst door Ochota gebotteld.

Vinificatie

100 % hele trossen, geen gist toegevoegd, drie dagen koude inweking, 88 dagen met schillen en hele trossen voor persing in een basket press. Dan 7 maanden op gebruikte vaten, die de eerste maanden af en toe omgeroerd worden. niet gefilterd, niet geklaard.

Achtergrond

Taras spelt de naam van de druif niet voor niets op zijn Frans, dit is de stijl die hij lekker vindt en wil maken. Hij oogst uitzinnig veel eerder dan de conventionele producenten in zijn regio maar krijgt niettemin superverleidelijke aroma’s in zijn syrah.

De oogst 2020 was de laatste van de hand van de legendarische Taras Ochota. Hij werd tragisch jong (hij werd 49) geveld door een chronische ziekte waar hij al jaren aan leed, maar zijn onbegrensde energie bestaat voort. In herinneringen, en ook door het levenswerk dat Amber met hem opbouwde en nu met steun van de kleine gemeenschap van vrienden in Basket Range (waaronder Taras’bejaarde vader) voortzet: dus in de unieke wijnen van hun micro winery.
Met een geheel eigen benadering en lak aan conventies. Voorliefde voor cool climate wijnen en een noble sauvage-achtige combinatie van non-interventionisme en oenologische know-how verenigt Ochota Barrels het beste van twee werelden in zich.

Ga voor meer informatie over de band naar: Where’s the Pope

Meer producten van Ochota Barrels

Download winesheet