Isabella ICE prosecco alcoholvrij

Iris Vigneti

Verfrissend, feestelijk, zuiver, ook heerlijk in cominatie met alcoholvrije Apérol of Sambhugo!

Druivensoort: Glera
Herkomst: Mareno di Piave ,Italië, Veneto, Italië

Wijngaard

Hoog gelegen wijngaarden bezuiden Conegliano, in het hart van de DOC voor prosecco. Door grote dag-nacht temperatuurverschillen ontwikkelen zich fijne aroma's. (volgens de Oxford Companion is dit effect niet bewezen overigens)

Vinificatie

Het druivensap wordt gestabiliseerd zonder toevoegingen en zonder verhitting, hierdoor blijft de smaak van verse glera-druiven behouden in de fles.

Achtergrond

Isabella's familie boert al generaties in het prosecco-gebied, en produceert jaarlijks zo'n 500.000 flessen prosecco. Zij zelf had initieel meer interesse in de modescene, waarin zij in haar jonge jaren als model actief was. Op enig moment was zij de in champagne gedrenkte Parijse catwalkfeestjes zat en ze besloot dat er een alcoholvrij alternatief moest komen om het goede leven te kunnen combineren met en gezonde lifestyle. Oenoloog en echtgenoot Loris Casonato ontwikkelde een gepatenteerd systeem om het druivensap te carboniseren en bottelen zonder pasteurisatie of toevoegingen en zo het heerlijk frisse druivige glerakarakter te behouden. Wij ontmoetten haar bij toeval op een Sardijns wijnfestival (in jet-set hoofdstad Porto Cervo) en startten gelijktijdig met de import van alcoholvrije apérol en sambhugo.

Download winesheet