Kalterersee Classico Superiore

Erste + Neue

De Kalterersee heeft een robijnrode kleur met een heldere rand. In de neus een intens fruitig bouquet met hints van amandel en zachte kruidigheid.
De smaak is zacht, met een bak fris fruit en hele lichte, zachte tannines.
Drinkt het lekkerst tussen de 12 en 14 graden.

De Kalterersee van Erste + Neue wordt gemaakt van 100% Schiava (ook wel Vernatsch in Südtirol). Een druif die voor velen wellicht onbekend is, maar behalve in deze regio ook staat aangeplant in Duitsland, en daar dan weer Trollinger heet.

DruivensoortSchiava
Herkomst: Caldaro, Alto Adige, Italië

Wijngaard

De stokken staan op een bodem gevormd door een oude gletsjer (gletsjerafzetting) met klei en porfier. Door de koele nachten ontwikkelen de druiven fijne aroma’s. De wijnen van Erste + Neue zijn gecertificeerd “Fair ’n Green” waarbij serieuze eisen worden gesteld op het gebied van duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Vinificatie

Traditionele vergisting van de druiven op staal, waarna de wijn wordt overgestoken op enorme oud houten fouders waar ze verder rijpen.

Achtergrond

Duits is de voertaal in deze grensstreek van Noord-Italië. Ook in vineus opzicht is men eerder naar Oostenrijk gekeerd dan naar de rest van Italië: Ranke frisse alpenwijnen zijn het resultaat. Erste + Neue behoort (samen met de coöperaties van Chablis en Wachau in Oostenrijk) tot de beste coöperaties ter wereld. Ze bewijzen dat het mogelijk is met een club van 500 boeren toonaangevende, schone en moderne wijnen te produceren en een voortrekkersrol in de regio te spelen.

Meer producten van Erste + Neue

Download winesheet