Lo Pare de Montsant

Pascona

Lo Pare (oftewel de vader) de Pascona heeft aroma’s van rijp en zondoorstoofd fruit, bramenjam, balsamico, kruidnagel, kaneel en iets rokerigs.
De smaak is krachtig en woest maar ook evenwichtig, met donker fruit en een lichte kruidigheid.

Lekker bij gegrild vlees.

DruivensoortCabernet Sauvignon, Grenache / Garnacha
Herkomst: Falset, Montsant, Spanje

Wijngaard

Deze wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig van de hoogst gelegen wijngaarden van Pascona. Het zijn oude stokken grenache en cabernet sauvignon, met hier veel llicorella (een mix van zwarte leisteen & kwarts) in de bodem.

Vinificatie

De druiven weken in en vergisten zonder toegevoegde gist gedurende een maand op 21 graden in stalen cuves, gevolgd door een rijping van 16 maanden op Franse houten vaten. Lo Pare is de echte krachtpatser in vergelijking met zijn elegantere wederhelft La Mare. De houtrijping en kracht zijn hier dominanter aanwezig.

Achtergrond

Toni Ripoll heeft 14 hectare wijngaarden op de kleibodems van Montsant, met afwisselend llicorella (waar buurman Priorat beroemd mee werd), kiezels, kalk en graniet, die elk hun eigen stempel op de wijnen drukken. In 2006 ging hij verder waar zijn ouders de het bedrijf hadden gebracht. Een verdere ontwikkeling van de duurzame en biodynamische productiewijze stelde hij zich ten doel.

Meer producten van Pascona

Download winesheet