L’Oeil du Diable Cinsault

Poivre d'Âne

fles rode natuurwijn L’Oeil du Diable van Poivre d’Âne

Bij de natuurwijn L’Oeil du Diable van Poivre d’Âne denk je haast aan pinot noir met een mediterrane touch: lichte kleur, koele stijl, aardse toon en heerlijk rood fruit. Maar, het is toch echt Cinsault! Ultieme wijn voor gegrilde vis.

DruivensoortCinsault
Herkomst: Argelliers, Languedoc, Frankrijk

Wijngaard

De druivenstokken voor de L’Oeil du Diable staan aangeplant op een bodem van kalksteen. Het is een wijngaard met 100% Cinsault druiven, aangeplant in 1950. Dit perceel heeft veel voordeel van het koelere “microklimaat” dat zorgt voor de juiste frisheid in de druiven alsmede een lager alcoholpercentage.

Vinificatie

De druiven worden niet ontsteeld (whole bunch fermentation) en er wordt gebruik gemaakt van lokale gisten. Vergisting op RVS. Het sulfietgebruik is heel minimaal en er wordt niet geklaard of gefilterd.

Achtergrond

In 2013 begon een groep vrienden met veel know-how en passie voor wijn, een naar eigen zeggen “house committed to natural wines”. Ze creëerden een samenwerkingsverband met verschillende wijnmakers in hun netwerk om samen de beste percelen en druiven te selecteren. Omdat ze alleen de beste selectie gebruiken, kunnen ze, volgens hun eigen filosofie, “levendige en spannende” natuurwijnen maken. Er worden schone en zuivere wijnen gemaakt. Dat wil zeggen: Geen gebruik van chemicaliën, natuurlijke gisten en hele lage sulfietgehaltes.

Ben je op zoek naar een totaal andere stijl Cinsault, kijk dan eens naar de l’Amandier van Domaine des Homs

Neem vooral een kijkje op de website van Poivre d’Âne

Download winesheet