Médoc Cru Bourgeois

Château Saint Hilaire

Fles rode wijn Médoc van Saint-Hilaire

Deze mooi karakteristieke “petit Bordeaux” van Château Saint-Hilaire is nu perfect op dronk. Hij biedt typische cabernetsmaken en aroma’s als grafiet en zwarte bessen. De wijn is gebouwd op een volle body van voluptueus rijp merlotfruit. De wijn wordt net als Margaux, Lafite en Latour (om er maar een paar te noemen) geblend door Eric Boissenot.

DruivensoortenCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Herkomst: Queyrac en Médoc, Bordeaux, Frankrijk

Wijngaard

Zeer noordelijke ligging, op dezelfde hoogte als Tour de By, maar iets van de rivier af. 30 hectare, 30 jaar oude stokken, half cabernet half merlot en een klein beetje cabernet franc. Op een ondergrond van dikke laag gravel en klei.

Vinificatie

De verschillende druivensoorten en percelen worden elk apart gevinifieerd op roestvrij staal, onder overpompen en met onderdompelen van de hoed. Het hele proces duurt 21 dagen, waarna de tovenaar Eric Boissenot – volgens Jancis “Bordeaux Secret ingredient”- wordt ingevlogen voor de edele kunst van het blenden. Het eindresultaat rust een jaar op eiken vaatjes waarvan jaarlijks een derde wordt vernieuwd.

Achtergrond

Adrien Uijttewaal komt uit de Limousin, plukte op zijn 18e druiven in de Médoc. Hij verenigde de agriculturele tradities van beide streken door in Queyrac een domein te kopen.
Hier plantte hij niet alleen druivenstokken aan, maar houdt hij ook een kudde Blondes d’Aquitaine.
Beide activiteiten verlopen succesvol, en nu overziet hij met hulp van dochter Elise 60 hectare wijngaard en 180 runderen.

Ben je op zoek naar Bordeaux maar dan liever uit een andere appellation? Kijk dan eens naar de Castillon Côtes de Bordeaux of de Saint Estèphe 2016

Op de Website van Saint-Hilaire vind je nog meer informatie over het domein en de verschillende wijnen die ze produceren.

Download winesheet