Médoc Cru Bourgeois

Château Saint Hilaire

Deze mooi karakteristieke “petit Bordeaux” is nu perfect op dronk, biedt typische cabernetsmaken en aroma’s als grafiet en zwarte bessen en is gebouwd op een volle body van voluptueus rijp merlotfruit. De wijn wordt net als Margaux, Lafite en Latour (om er maar een paar te noemen) geblend door Eric Boissenot.

Druivensoorten: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Herkomst: Queyrac en Médoc, Bordeaux, Frankrijk
Duurzaamheid: Terra Vitis

Wijngaard

Zeer noordelijke ligging, op de zelfde hoogte als Tour de By, maar iets van de rivier af. 30 hectare, 30 jaar oude stokken, half cabernet half merlot en een klein beetje cabernet franc. Op een ondergrond van dikke laag gravel en klei.

Vinificatie

De verschillende druivensoorten en precelen worden elk apart gevinifieerd op RVS, onder overpompen en met onderdompelen van de hoed. Het hele proces duurt 21 dagen, waarna de tovenaar Eric Boissenot - volgens Jancis "Bordeaux Secret ingredient" wordt ingevlogen voor de edele kunst van het blenden. Het eindresultaat rust een jaar op eiken vaatjes waarvan jaarlijks een derde wordt vernieuwd.

Achtergrond

Adrien Uijttewaal komt uit de Limousin, plukte op zijn 18e druiven in de Médoc, en verenigde de agriculturele tradities van beide streken door in Queyrac een domein te kopen, daar druivenstokken aan te planten, maar ook een kudde Blondes d'Aquitaine te houden. Beide activiteiten verliepen succesvol, en nu overziet hij met hulp van dochter Elise 60 hectare wijngaard en 180 runderen.

Download winesheet