Merlot Pays d’Oc

Henri de Richemer

Wijnfles merlot Henri de Richemer

De Merlot van Henri de Richemer is een ronde en soepele rode wijn uit Zuid-Frankrijk.

De wijn heeft aangenaam fruit van kersen en bramen in de neus. In de mond lekker sappig rood fruit en zachte tannines.

DruivensoortMerlot
Herkomst: Marselan, Languedoc, Frankrijk

Wijngaard

De Merlotdruiven worden verbouwd op een bodem van zand, klei en gravel. De wijngaarden zijn gelegen aan de Thau lagune, dit geeft een verkoelende zeewind. De invloed van de ligging aan het Thau bassin is duidelijk te merken aan het lekkere fruit en aangename zuurgraad van de wijn.

Vinificatie

Vergisting vindt plaats op roestvrijstalen vaten, waardoor de temperatuur goed kan worden gereguleerd. Dit zorgt ervoor dat de frisheid in de wijn behouden blijft.

Achtergrond

De pakhuizen van Henri de Richemer liggen in het pittoresque haventje van Marselan, aan de Thau. Vroeger was de reputatie van Richemer gebaseerd op de productie van wijnen voor de Vermouth, maar aan het eind van de vorige eeuw groeide de waardering voor lokale specialiteiten als Piquepoul en Marselan. Hierdoor kwam de nadruk te liggen op de productie van frisse witte kwaliteitswijnen, waarvoor hier het perfecte terroir te vinden is. Daarnaast worden er ook steeds meer heerlijke rode wijnen geproduceerd. Zo staan er naast Merlot bijvoorbeeld ook Cabernet Sauvignon, Syrah en Marselan.

 

Meer producten van Henri de Richemer

Download winesheet