Minervois Paul

Domaine des Homs

Verfijnd, krokant en koel mineraal, schijnbaar moeiteloos balancerend tussen kracht en energie, plezier en diepgang. De koele stijl syrah speelt het hoogste lied, met bosfruit, zwarte peper, en viooltjes.

DruivensoortGrenache / Garnacha, Syrah
Herkomst: Rieux, Languedoc, Frankrijk

Wijngaard

Op een zand-leisteen-kalksteenplateau staat 8,5 hectare syrah en nog een lappendekentje overigen alles biologisch gecertificeerd. De Tramontana blaast de planten droog en zorgt voor koelte in dit warme gebied. Door de ligging op zo’n 150 meter hoogte van de wijngaarden is de temperatuur amplitude vrij groot waardoor het fantastische aromatische potentieel van de syrah een breed scala aan nuances krijgt. Er wordt met de hand geoogst.

Vinificatie

Nadat de druiven geheel ontsteeld zijn worden ze eerst ingeweekt om aroma’s en structuur aan de schillen te onttrekken, waarna een vergisting van 2 weken volgt. Na de malo wordt de wijn 9 maanden op cementen cuves en deels op gebruikte houten vaten gelagerd.

Achtergrond

Jean Marc is de derde generatie op het domein, hij leidt het vanaf 2000 en begon direct in dat jaar met conversie naar biologische wijnbouw. Het domein is gebouwd op een eeuwenoud gehucht, waarvan de oude wegen nog dienst doen en leiden naar de olijfgaard, de kippenhouderij verderop en natuurlijk de wijnmakerij.

Meer producten van Domaine des Homs

Download winesheet