Montsant Classic

Pascona

Pascona Classic Montsant wijnfles

Harmonieuze, vloeiende compositie, die verleidelijke specerijenaroma’s aanéén rijgt met zwoel fruit, soepel en vol tegelijk. Ook het hout in de Montsant Classic van Pascona is prachtig verweven met de andere smaakcomponenten.

DruivensoortCarignan, Grenache / Garnacha
Herkomst: Falset, Montsant, Spanje

Wijngaard

Deze wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig van wijngaarden die op granietterrassen staan aangeplant.

Vinificatie

De druiven weken in en vergisten zonder toegevoegde gist gedurende een maand op 21 graden in stalen cuves, gevolgd door een rijping van 9 maanden op 3 jaar oude pièces uit de Bourgogne.

Achtergrond

Toni Ripoll heeft 14 hectare wijngaarden op de kleibodems van Montsant, met afwisselend llicorell ( de zwarte leisteen waar buurman Priorat beroemd mee werd ) en kiezels, kalk en graniet. Elke bodemsoort drukt zijn eigen stempel op de wijnen. In 2006 ging hij verder waar zijn ouders het bedrijf hadden gebracht. Een verdere ontwikkeling van de duurzame en biodynamische productiewijze stelde hij zich ten doel.

Naast de Montsant Classic heeft Arisz et al. de Maria Ganxa, Lo Petitó, La Mare en Lo Pare van Pascona in het assortiment. Voor particulieren zijn deze wijnen in onze webshop shop.ariszetal.nl verkrijgbaar.

Meer producten van Pascona

Download winesheet