Lo Petitó de Montsant

Pascona

Wijnfles lo Petito de Montsant Pascona

Wat een uitnodigende bak fruit stuift er op uit het glas, dat zal de syrah zijn? Ook een aardse toon, haast cabernet franc-achtig maar dan met een mediterrane rijpe touch.
De gevaarlijke doordrinkfactor neemt toe bij licht terugkoelen, dus het lekkerst tussen de 14 en 16 graden.

Lo Petitó de Montsant, oftewel het kleintje van La Mare & Lo Pare
is de meest frisse rode wijn van Pascona in ons assortiment.

DruivensoortMerlot, Syrah
Herkomst: Falset, Montsant, Spanje

Wijngaard

De stokken voor de Lo Petitó de Pascona staan aangeplant op een bodem met veel klei.

Vinificatie

De merlot en de syrah fermenteren afzonderlijk in roestvrijstalen vaten gedurende ongeveer 20 dagen. Daarna rijpt 50% van de wijn 6 maanden lang ​​in roestvrijstalen tanks op zijn eigen droesem. De overige 50% rijpt 6 maanden in gebruikte houten vaten.

Achtergrond

Toni Ripoll heeft 14 hectare wijngaarden op de kleibodems van Montsant, met afwisselend llicorella (de mix van zwarte leisteen en kwarts waar buurman Priorat beroemd mee werd, zie Celler Ardèvol), kiezels, kalk en graniet, die elk hun eigen stempel op de wijnen drukken. In 2006 ging hij verder waar zijn ouders de het bedrijf hadden gebracht. Een verdere ontwikkeling van de duurzame en biodynamische productiewijze stelde hij zich ten doel.

Voor meer informatie over de rest van de familie:
Montsant Classic, Montsant Maria Ganxa

Meer producten van Pascona

Download winesheet