Maria Ganxa de Montsant

Pascona

wijnfles Maria Ganxa, Pascona, Montsant

De Maria Ganxa van Pascona is een superslanke stijl Montsant, die haast aan cabernet franc doet denken. Heerlijk frisse smaak met sappig granaatappel en kruidigheid van laurier en thijm. Verfijnd, met florale aroma’s en mooie zachte zuren. Lichtgekoeld ook heerlijk!

DruivensoortCarignan
Herkomst: Falset, Montsant, Spanje

Wijngaard

60 jaar oude stokken ( ongeveer de helft carignan, die hier samsó wordt genoemd, en half garnacha) aangeplant op kleibodem.

Vinificatie

3 dagen inweking, daarna vergisting zonder toevoeging van gisten op rvs op 20 graden, en aansluitend malo. Dan 3 maanden rijping sur lie op staal onder reductieve omstandigheden. De Maria Ganxa is ongefilterd en er wordt heel weinig sulfiet gebruikt.

Achtergrond

Toni Ripoll heeft 14 hectare wijngaarden op de kleibodems van Montsant, met afwisselend llicorella ( de zwarte leisteen waar buurman Priorat beroemd mee werd ), kalk en graniet, die elk hun eigen stempel op de wijnen drukken. In 2006 ging hij verder waar zijn ouders de het bedrijf hadden gebracht. Een verdere ontwikkeling van de duurzame en biodynamische productiewijze stelde hij zich ten doel.

Meer producten van Pascona

Download winesheet