Muscat petit bulles

Domaine des Homs

De petit bulles van Domaine des Homs heeft typische tonen van muscat in de neus. Aangename aroma’s van gele perzik, rijpe cantaloupe en jasmijn.
Frisse en zuivere smaak met een licht zoetje in de afdronk.
Heerlijke bij frisse desserts met fruit, als aperitief of bij een uitgebreide brunch.

DruivensoortMuscat
Herkomst: Rieux, Languedoc, Frankrijk

Wijngaard

Wijngaard op terrassen met kwarts, klei en zandsteen. De wijngaard voor de muscat petit bulles werd aangeplant in 2004. De totale opbrengst is 40 hectoliter per hectare.

Vinificatie

Fermentatie vindt plaats onder zorgvuldige controle van de temperatuur. Dit gebeurt in een gesloten vat tussen de 16 en 18 graden, op de manier van de methode ancestrale. De fermentatie wordt vervolgens gestopt door het gebruik van koude temperaturen, op het moment dat een alcoholpercentage van 5% is bereikt. De overgebleven gisten zorgen ervoor dat de wijn licht mousserend wordt.
De muscat petit bulles van Domaine des Homs heeft een restsuiker van 80 gram per liter.

Achtergrond

Jean Marc is de derde generatie op het domein, hij leidt het vanaf 2000 en begon direct in dat jaar met conversie naar biologische wijnbouw. Het domein is gebouwd op een eeuwenoud gehucht, waarvan de oude wegen nog dienst doen en leiden naar de olijfgaard, de kippenhouderij verderop en natuurlijk de wijnmakerij.

Meer producten van Domaine des Homs

Download winesheet