kids of the black hole riesling

Ochota Barrels

ochota barrels kids of the black hole riesling wijnfles

Munt, kaffir limoen, kalksteenachtige aroma’s, kracht, een haast elektrische spanning, loepzuivere precisie. De kids of the black hole riesling is weer helemaal signature Ochota Barrels.

DruivensoortRiesling
Herkomst: Basket Range, Adelaide Hills, Australië

Wijngaard

Deze postzegelwijngaard ligt op 550 meter hoogte op een helling vol limoniet, een soort ijzerhoudend gesteente.

Vinificatie

De met de hand geplukte druiven gaan met hele trossen de basketpress in, waarna het sap met eigen gisten op staal vergist. De malolactische vergisting wordt voorkomen en de wijn wordt voorzichtig overgestoken om de vaste bestanddelen kwijt te raken.

Achtergrond

De oogst 2020 was de laatste van de hand van de legendarische Taras Ochota. Hij werd tragisch jong (hij werd 49) geveld door een chronische ziekte waar hij al jaren aan leed, maar zijn onbegrensde energie
bestaat voort. In herinneringen, en ook door het levenswerk dat Amber met hem opbouwde en nu met steun van de kleine gemeenschap van vrienden in Basket Range (waaronder Taras’ bejaarde vader) voortzet:
dus in de unieke wijnen van hun micro winery.
Met een geheel eigen benadering en lak aan conventies. Voorliefde voor cool climate wijnen en een noble sauvage-achtige combinatie van non-interventionisme en oenologische know-how verenigt Ochota Barrels het beste van twee werelden in zich.

Naast de riesling hebben wij nog een witte wijn van Ochota Barrels in ons assortiment, de slint chardonnay,

De kids of the black hole riesling is vernoemd naar een nummer van de Amerikaanse punkband the Adolescents.

Meer producten van Ochota Barrels

Download winesheet