Patchwork

Domaine des Soulanes

Patchwork wijnfles van Domaine des Soulanes

De Patchwork van Domaine des Soulanes is een heerlijk doordrinkbare rode wijn met veel fruitvulling en plezier. Het fruit staat voorop, maar de wijn heeft absoluut een goede structuur en rijpe en hartige tannines.

Voor een andere wijn van Soulanes met meer kracht en lengte, probeer dan eens de Sarrat del Mas

DruivensoortCarignan, Grenache / Garnacha
Herkomst: Tautavel, Roussillon, Frankrijk

Wijngaard

De wijngaarden die Daniël zelf kon selecteren waren allen aangeplant met sinds 1972 biologisch bewerkte oude stokken. Ze staan op droge, stenige hellingen met een ondergrond van leisteen, klei en kalksteen. De wijngaarden worden door de Tramontana droog geblazen. Het natuurlijke rendement ligt erg laag, tussen de 15 en de 25 hectoliter per hectare, zodat de wijnen veel karakter ontwikkelen. Alles wordt met de hand geplukt en in kratten naar de wijnmakerij gebracht.

Vinificatie

De druiven voor de Patchwork zijn een selectie van verschillende percelen. Vandaar ook de naam “Patchwork”. De druiven worden ontsteelt, waarna traditionele vinificatie op RVS. Rijping vindt plaats in betonnen cuves.

Achtergrond

Daniel en Cathy Laffite’s domein ligt in Tautavel, één van de dorpen van de Roussillon waar zoete wijnen met de appellatie Maury mogen worden gemaakt: Blanc, rouge, ambré, hors d’age. Daarnaast ook droge rode en witte Côtes Catalanes en Côtes du Roussillon.
Jean Pull -tevens de naam van een van rode wijnen van Domaine des Soulanes- was de vorige eigenaar van het domein. Hij werkte al sinds de jaren ’70 biologisch, een echte pionier! Daniel werkte reeds als wijnmaker bij hem, toen Jean Pull met pensioen ging liet hij Daniel uitzoeken welk deel hij wilde overnemen. Dat waren de beste 17 hectare, voornamelijk op de hellingen.

Meer producten van Domaine des Soulanes

Download winesheet