Pinot Grigio delle Venezie

Cavazza

Pinot Grigio Cavazza wijnfles

De pinot grigio van Cavazza ruikt naar kweepeer, amandelspijs, en nootmuskaat en smaakt zacht naar sappig fris wit fruit.

DruivensoortPinot Gris / Pinot Grigio
Herkomst: Montebello Vicentino, Veneto, Italië

Wijngaard

Je hebt pinot uit de bergen – vaak mooi slank en mineraal – en pinot uit het dal – vaak flabby en snoepjesfruit. Maar is alle pinot uit het dal dan zo ordinair? Nou, er is één kleine nederzetting, nabij Vicenza, die bewijzen het tegendeel.

Achtergrond

De familie Cavazza bezit in deze provincie twee wijnmakerijen. Één voor de witte wijnen en één in de Colli Berici waar de blauwe druiven staan aangeplant. Waarvandaan je een fabuleus uitzicht over de vallei hebt: Cicogna. Het bedrijf begon in 1928 met de aankoop van de kleine garganega wijngaard en de toen nog bescheiden wijnmakerij er naast. Echter wisten de achtereenvolgende generaties steeds met succes kansen te verzilveren, zodat nu de gezinnen van drie broers en twee zussen het bedrijf leiden en er van leven. Er is veel aandacht voor duurzaamheid, het bedrijf is energieneutraal door zelf opgewekte zonne-energie en er wordt zeer bewust omgegaan met water en bestrijdingsmiddelen. Alles vastgelegd in de strenge eisen van SQNPI, de Italiaanse instantie die duurzaamheid bij bedrijven controleert en certificeert.

 

 

 

Meer producten van Cavazza

Download winesheet