Pinot Nero

Erste + Neue

Deze delicate rode wijn ruikt naar rozenbottel en verse bessen en heeft een subtiele aardse toon. Drinkt heerlijk op een graad of 14!

DruivensoortPinot Noir / Spätburgunder
Herkomst: Caldaro, Alto Adige, Italië

Wijngaard

De meest overtuigende pinot noir is toch altijd die met een koele touch. De hooggelegen wijngaarden rondom het bergmeer van Kaltern (Caldaro) bieden hiervoor de perfecte omstandigheden. De stokken staan op een bodem van vuursteen, kalksteen en klei en door de koude nachten ontwikkelen de druiven fijne aroma’s. De wijnen van Erste + Neue zijn gecertificeerd “Fair ’n Green” waarbij serieuze eisen worden gesteld op het gebied van duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Vinificatie

Traditionele vergisting van de druiven op staal waarna de wijn wordt overgestoken op enorme oud houten fouders waar ze verder rijpen.

Achtergrond

Duits is de voertaal in deze grensstreek van Noord-Italië. Ook in vineus opzicht is men eerder naar Oostenrijk gekeerd dan naar de rest van Italië: ranke frisse alpenwijnen zijn het resultaat. Erste + Neue behoort (samen met de coöperaties van Chablis en Wachau in Oostenrijk) tot de beste coöperaties ter wereld. Ze bewijzen dat het mogelijk is met een club van 500 boeren toonaangevende, schone en moderne wijnen te produceren en een voortrekkersrol in de regio te spelen.

Arisz et al. heeft ook de volgende wijnen van Erste + Neue in het assortiment: Südtirol Pinot Grigio Südtirol Sauvignon Blanc. Of klik hier:

Meer producten van Erste + Neue

Download winesheet