Pinot Noir

Domaine de Bachellery

Wijnfles Pinot Noir Domaine de Bachellery

De Pinot Noir van Bachellery heeft een prachtige, granaatappel-rode kleur. De neus is expressief aromatisch. Met veel rood fruit en viooltjes. In de smaak eerst ook veel fruit, vooral kersen, rode bes en cranberry. Daarnaast ook, zeker voor Pinot Noir, vrij veel rondeur. In de afdronk behoorlijk wat lengte en kruidigheid.

DruivensoortPinot Noir / Spätburgunder / Pinot Nero
Herkomst: Rte de Bessan, 34500 Béziers, Languedoc, Frankrijk

Wijngaard

De regio waar deze wijngaarden liggen noemen de Fransen de “Biterrois”. Het gebied tussen de Aude, de Herault, en de Middellandse zee. In het noorden de bergen van de Espinouse, in het zuiden de zanderige kust en het bassin van de Thau. De wat hogere ligging en de Tramontana zorgen voor verkoeling en  droge lucht.

Vinificatie

Het ’s nachts geoogste Pinot Noir fruit wordt koel binnengebracht.  Vervolgens ontsteeld en direct geperst onder CO2 om alle oxydatie buiten de deur te houden. De wijn wordt in de winery op 8 graden gehouden voor een langzame vergisting van ruim een maand op stalen cuves. Daarna rijpt deze Pinot Noir een aantal maanden op grote houten vaten, tot de botteling plaatsvindt.

Achtergrond

De vader van Brice en Yannick zag in de jaren tachtig het potentieel van dit domein en had de middelen en de zakelijke skills om het nieuw leven in te blazen. Hiermee werd de basis gelegd voor het recente succes van Bachellery. Dat hij twee zoons kreeg die elkaar zó goed aanvullen, en zo vindingrijk en ondernemend zijn om dit succes verder uit te bouwen, dat kun je alleen maar hopen. Hij kan een tevreden man zijn, en wij zijn dat met hem. De wijnen van Bachellery vormen namelijk een prachtige aanvulling op ons assortiment met een bijzondere prijs-kwaliteitverhouding en een geheel eigen stijl.

 

Meer producten van Domaine de Bachellery

Download winesheet