Prosecco Asolo Brut Akelum DOCG
Andreola
De Prosecco Asolo Brut Akelum heeft een fijne neus van citrus en florale tonen. Het mondgevoel is fris en zacht, met wat kruidigheid en lekkere zuren.
Druivensoort: | Glera |
Herkomst: | Farra di Soligo, Veneto, Italië |
Wijngaard
Het motto van Stefano Pola, de wijnmaker, is “heroic viticulture” en helemaal zonder reden is dat niet. Ook de wijngaard waar de druiven voor deze Prosecco Asolo Brut vandaan komen ligt in de heuvels. Om precies te zijn op de Rocca d’Asolo op 250 meter hoogte. De bodem bestaat uit klei met daaronder zandsteen. De hellingsgraad loopt op tot wel zo’n 45 graden. Alles is dus sowieso handwerk, en de snoeiwijze is ook hier voorgeschreven door Simonit en Sirch, de hippe snoeigoeroes uit Udine.
Vinificatie
Methode charmat
Achtergrond
Stefano’s vader richtte in 1984 de winery op, en het is duidelijk dat Stefano goed weet waar hij naartoe wil. De wijnen zijn spatzuiver, mooi fris en hebben een aangename en persistente bubbel.
Op zoek naar een ander type mousserende wijn dan deze Prosecco? Kijk dan ook eens naar onze Cava Brut Reserva of Blauwal cuvée extra brut.
Andreola produceert een groot aantal verschillende Prosecco’s van hoge kwaliteit, die meerdere malen zijn onderscheiden. Neem daarom vooral een kijkje op hun website voor meer informatie.