Prosecco Zero Zero alcoholvrij

Iris Vigneti

Bella Glamour Zero Zero fles

De Prosecco Zero Zero alcoholvrij van Iris Vigneti is verfrissend, feestelijk en zuiver.
Zeer geschikt als aperitief.

Tevens goed inzetbaar voor het maken van alcoholvrije cocktails. Zo maak je bijvoorbeeld in combinatie met de Aperitif Zero  in no time een Virgin Aperol Spritz of probeer eens een virgin Hugo Spritz met de Sambhugo Zero.

 

DruivensoortGlera
Herkomst: Mareno di Piave , Veneto, Italië

Wijngaard

Hooggelegen wijngaarden bezuiden Conegliano, in het hart van de DOC voor prosecco. Door grote dag-nacht temperatuurverschillen ontwikkelen zich fijne aroma’s (volgens de Oxford Companion is dit effect niet bewezen overigens).

Vinificatie

Het druivensap wordt gestabiliseerd zonder toevoegingen en zonder verhitting. Hierdoor blijft de smaak van verse gleradruiven behouden in de fles.

Achtergrond

Isabella’s familie boert al generaties in het prosecco gebied, en produceert jaarlijks zo’n 500.000 flessen prosecco. Zij zelf had initieel meer interesse in de modescene, waarin zij in haar jonge jaren als model actief was. Op enig moment was zij de in champagne gedrenkte Parijse catwalkfeestjes zat en ze besloot dat er een alcoholvrij alternatief moest komen om het goede leven te kunnen combineren met en gezonde lifestyle. Oenoloog en echtgenoot Loris Casonato ontwikkelde een gepatenteerd systeem om het druivensap te carboniseren en bottelen zonder pasteurisatie of toevoegingen en zo het heerlijk frisse druivige glerakarakter te behouden. Wij ontmoetten haar bij toeval op een Sardijns wijnfestival (in jet set hoofdstad Porto Cervo) en startten gelijktijdig met de import van alcoholvrije Aperitif Zero 0.0% en Sambhugo Zero 0.0%.

De Aperitif Zero, Sambhugo Zero en alcoholvrije Prosecco Zero Zero zijn verkrijgbaar in de webshop van Arisz et al.: shop.ariszetal.nl 

Download winesheet