Riesling ried Kirchensteig

Gerald Waltner

De Riesling van Gerald Waltner in de neus veel rijp en zomers fruit, waarin duidelijk abrikoos naar voren komt. Onmiskenbaar Riesling, maar dan wat rijper en minder mineraal dan veel Duitse Rieslings. Een erg “sappige stijl”, met een fruitige en levendige afdronk. Heerlijk op het terras of bij een frisse salade.

DruivensoortRiesling
Herkomst: Kirchberg am Wagram, Wagram, Oostenrijk

Wijngaard

Leem en lössbodems op een rotsondergrond op de zuidflanken van Engelmannsbrun vormen het ideale microklimaat voor deze wijn. Het grote verschil tussen de dag- en nachttemperatuur verzorgt een grote aromatische expressie en een prachtige mineraliteit.

Vinificatie

Directe persing, gekoelde vergisting op staal met geselecteerde gisten.

Achtergrond

De familie Waltner exploiteert al 100 jaar het wijngoed in Wagram, echter heeft het zijn huidige vorm pas gekregen toen Gerald het overnam in 2003. Sinds 2013 worden kunstmest en pesticiden niet meer gebruikt en staan er diverse grassen aangeplant tussen de rijen wijnstokken om de biodiversiteit te vergroten en de wortels van de wijnstokken dieper de grond in te sturen.

Van Weingut Waltner hebben wij nog veel meer wijnen in ons assortiment. Fruitig rood in de vorm van de Zweigelt Wagram en de populaire Grüner Veltliner Ried Hochrain

Meer producten van Gerald Waltner

Download winesheet