Rioja blanco Edicion Limitada

Nivarius

De meest klassieke wijn van Nivarius, met de meest evidente houtinvloed en rijp fruit. Maar toch vind je ook in deze cuvee de stijl van het huis die ons meteen deed zwichten en die wordt gekenmerkt door koelte en frisheid.

DruivensoortenGrenache Blanc/garnacha Blanca, Maturana, Tempranillo Blanco, Viura
Herkomst: 26190 Nalda, Rioja, Spanje

Wijngaard

Alles staat bij Nivarius in het teken van cool climate: de door Pedro Parra ge-analyseerde en gekozen wijngaarden liggen op noordhellingen en op 800 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat voor het grootste deel uit een halve meter zand bovenop een metersdikke kalkplaat vergelijkbaar met die in de Bourgogne. Men is in conversie naar biologische certificering sinds 2019 dus er wordt niet gespoten met bestrijdingsmiddelen.

Vinificatie

De druiven worden direct geperst en het sap rust na vergisting 5 maanden sur lies, oftewel op de gistcellen. De Frans eiken barriques worden elke week geopend voor een omroering, de battonage.

Achtergrond

De Bodega Nivarius produceerde zijn eerste oogst in 2012 en werd gesticht door de broers Palacios Garcia. Zij begonnen in 1999 met een winery in Ribera del Duero en kwamen 10 jaar later naar Rioja.
Er is veel geïnvesteerd in het aantrekken van know-how, o.a. terroir-specialist Pedro Parra voor de bodemanalyses en wijnmaker Pablo Tascon, die zijn sporen verdiende als wijnmaker bij Rafael Palacios (wiens godello uit Valdeorras “As Sortes” vele malen tot beste witte wijn van Spanje werd uitgeroepen).

Meer producten van Nivarius

Download winesheet