Rioja Crianza

Bodegas Gustales

Wijnfles Rioja Crianza Gustales

De Rioja Crianza van Bodegas Gustales heeft vanille- en zachte cederhouttonen. Daarnaast een prettige, frisse fruitvulling, die een rijke en gelaagde indruk achterlaat.

DruivensoortTempranillo
Herkomst: Navarrete, Rioja, Spanje

Wijngaard

Tien kilometer ten westen van Logronos liggen de wijngaarden van Antonio Navajas met grenache- en tempranillodruiven. De wijngaarden liggen in het gebied “Rioja alta”. Rioja alta ligt iets hoger, ongeveer 400 tot 500 meter boven zeeniveau. Dit levert een iets koeler klimaat op en ook wat subtielere wijnen van hogere kwaliteit, dan de wijnen uit de “Rioja baja”.
De druiven staan op kalkachtige kleibodems, met veel ijzer in de grond.
De oogst in de wijngaard vindt in de laatste week van september tot aan de eerste 2 weken van oktober plaats.

Vinificatie

De Rioja Crianza van Gustales ondergaat een malolactische vergisting, en rijpt vervolgens 12 maanden op eikenhouten vaten. Hiervoor wordt deels Frans eiken en deels Amerikaans eiken (wat de typerende vanille toon geeft) gebruikt. Na de botteling vindt nog een aantal maanden flesrijping in de kelders plaats.

Achtergrond

Bodegas Gustales, dat valt onder Bodegas Navajas is een echt familiebedrijf dat al sinds 1918 wijn maakt.
Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht als Bodegas Arjona. De familie Navajas verwierf in 1978 een aandeel in het bedrijf in en vijf jaar later, in 1983 waren zij de enige aandeelhouders. Hierdoor veranderde de naam in Bodegas Navajas.

 

Download winesheet