Rosme Rosato

Cantina Giara

Wijnfles Rosme Rosato Cantina Giara

Deze Rosme Rosato is gemaakt van 100% Primitivo druiven. Een hele frisse en fruitige stijl rosé met vooral veel bosvruchten en lekkere zuren. Daarnaast de geur van rozen, sinaasappel en granaatappel. Veel drinkplezier!

DruivensoortPrimitivo
Herkomst: Adelfia, Puglia, Italië

Wijngaard

De druiven voor deze Rosme Rosato zijn afkomstig van een oude, volledig biodynamische wijngaard even ten zuidwesten van Bari. De stokken staan aangeplant op kalkhoudende kleigronden “tufaceia”.

Vinificatie

De oogst gebeurt uitsluitend handmatig. Na het ontstelen van de druiven volgt een spontane vergisting op roestvrijstaal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van inheemse/lokale gisten. De duur van de vergisting met de schilletjes is 7. De wijn ondergaat geen enkele filtratie of klaring en er wordt slechts heel minimaal gebruik gemaakt van zwavel voor het bottelen om oxidatie tegen te gaan. Rijping gedurende 7 maanden op RVS.

Achtergrond

Giorgio Nicassio is een prachtige vent die zijn vak verstaat. Zijn familie maakt al generaties lang witte wijnen met schilcontact en het is voor hen een vreemde gewaarwording dat de interesse in dit type wijn plots over de grenzen van Puglia reikt. Hoe traditioneel het familiebedrijf ook is, de wijnen zijn in alle opzichten van deze tijd. Schoon, biologisch gemaakt en uitgesproken karaktervol.

Meer producten van Cantina Giara

Download winesheet