Saumur blanc Hunaudière

Fabien Duveau

Deze chenin blanc ruikt naar groene kruiden, citroen en geroosterde hazelnoten. Mooie zuren ingebed in
een volle structuur. Zó lekker bij gebakken schol!

Druivensoort: Chenin Blanc
Herkomst: Chacé, Loire, Frankrijk
Duurzaamheid: In Conversie

Wijngaard

De wijngaard voor deze Hunaudière ligt net ten noorden van Brèze, en de bodem is rijk aan vuursteen en tufsteen. Er wordt niet gespoten en er wordt geen kunstmest gebruikt.

Vinificatie

Vergisting zoals alle wijnen van Duveau zonder toegevoegde gisten. 80 procent van de wijn rijpt op grote betonnen cuves, 20 procent op oude demi-muids. De wijn ligt na de vergisting nog een half jaar op de gist met een wekelijkse battonage. Er wordt gedurende het hele proces niets toegevoegd allen bij botteling een kleine dosis sulfiet.

Achtergrond

Terwijl de vader en grootvader van Fabien nog gewoon één cuvée maakten en een groot gedeelte van de opbrengst van de wijngaarden in Chacé in bulk verkochten zag Fabien het enorme kwaliteitspotentieel van de familiewijngaarden en begon hij, na stages in Bordeaux en Napa met het apart vinifiëren van elk perceel en de overgang naar biologische wijnbouw en gebruik van eigen gisten voor de vinificatie.

Meer producten van Fabien Duveau

Download winesheet