Saumur Champigny Fruits de la Fôret

Domaine des Bleuces

Bleuces wijnfles Saumur Champigny Fruits de la Forest

De Saumur Champigny van Domaine des Bleuces heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse tonen.
De neus is intens, een bak fruit met bosbes, wilde aardbei en frambozen.
Deze cabernet franc is harmonieus en elegant. Het gulle, frisse fruit en de fijne zuren staan voorop. Daarbij is in de verte is een  kruidig randje te bespeuren.

DruivensoortCabernet Franc
Herkomst: Concourson sur Layon, Loire, Frankrijk

Wijngaard

De wijngaarden liggen direct naast het domein. Rechts van de weg naar Doué, op een paar honderd meter van de Layon. De opbrengsten van deze wijngaarden zijn al wat lager dankzij de leeftijd van de stokken. Daarnaast zorgt Inès voor een goed bladmanagement om te zorgen voor een goede expositie van de trossen.

Vinificatie

Ook in de kelder heeft Inés veel opgepikt van het “project cabernet franc”. Hiervoor werd in de jaren nul Master of Wine Tom Harrop ingehuurd om de doorslaggevende kwaliteitsfactoren voor wijn van deze druif te duiden en een protocol op te stellen. Zo wordt voor deze Fruits de la Fôret de afloopwijn gescheiden van de perswijn en alleen de eerstgenoemde gebruikt. De vergistingskuip wordt op 24 graden gehouden voor een optimale fruitexpressie en het hele proces wordt op de voet gevolgd om waar nodig bij te sturen.

Achtergrond

Toen wij de wijnen voor het eerst bij ze proefden was vader Benoît nog de chef, maar de laatste jaren heeft hij zich naar de achtergrond teruggetrokken en is Inés het boegbeeld van het domein. Voor ons als aanspreekpunt, maar duidelijk ook in de kelder en op het domein. Ze is thans bezig met het omschakelen naar een biologische werkwijze, geen eenvoudige opdracht in het neerslagrijke en koele deel van de Loire waar het domein ligt.

Naast de Saumur Champigny Fruits de la Fôret hebben wij van Inès Racault de volgende wijnen in ons assortiment: Saumur Brut,Anjou Blanc en de Côteaux du Layon.

Meer producten van Domaine des Bleuces

Download winesheet