Sauvignon blanc

Domaine de Bachellery

Wijnfles Sauvignon Blanc van Domaine Bachellery

De kleur van de Sauvignon Blanc van Bachellery is mooi citroengeel met groene tonen en verraadt gelijk de frisheid. De neus is aromatisch met citrusfruit als limoen, maar ook duidelijk buxus. De smaak is crisp met buxus, citroen en typische frisse Sauvignon-zuren.

DruivensoortSauvignon Blanc
Herkomst: Rte de Bessan, 34500 Béziers, Languedoc, Frankrijk

Wijngaard

De regio waar deze wijngaarden liggen noemen de Fransen de “Biterrois”. Het gebied tussen de Aude, de Herault, en de Middellandse zee. In het noorden de bergen van de Espinouse, in het zuiden de zanderige kust en het bassin van de Thau. De wat hogere ligging en de Tramontana zorgen voor verkoeling en  droge lucht.

Vinificatie

De ’s nachts geoogste Sauvignon Blanc druiven worden koel binnengebracht.  Vervolgens ontsteeld en direct geperst onder CO2 om alle oxydatie buiten de deur te houden. Vergisting op RVS en een korte rijping “sur lie”.

Achtergrond

De vader van Brice en Yannick zag in de jaren tachtig het potentieel van dit domein en had de middelen en de zakelijke skills om het nieuw leven in te blazen. Hiermee werd de basis gelegd voor het recente succes van Bachellery. Dat hij twee zoons kreeg die elkaar zó goed aanvullen, en zo vindingrijk en ondernemend zijn om dit succes verder uit te bouwen, dat kun je alleen maar hopen. Hij kan een tevreden man zijn, en wij zijn dat met hem. De wijnen van Bachellery vormen namelijk een prachtige aanvulling op ons assortiment met een bijzondere prijs-kwaliteitverhouding en een geheel eigen stijl.

Meer producten van Domaine de Bachellery

Download winesheet