Stratos Mash

Weingut Thomas Straka

Wijnfles Stratos Mash van Thomas Straka

De Stratos Mash van Thomas Straka is gelaagd en complex. Zoals de naam Mash al zegt heeft deze wijn op de schilletjes gelegen. In de neus veel kruiden en rijp fruit. In de smaak steenfruit, sinaasappelschil, mineraliteit, witte peper en lekkere zuren. Hierdoor verveelt de wijn geen moment verveelt en is uitstekend in te zetten in de gastronomie.

DruivensoortenPinot Blanc / Pinot Bianco / Weissburgunder, Sauvignon Blanc, Welschriesling
Herkomst: Rechnitz, Südburgenland, Oostenrijk

Wijngaard

De druiven voor de Stratos Mash komen van verschillende wijngaarden. De stokken hebben een leeftijd van 35 jaar oud. Het microklimaat in de regio zorgt voor afwisselend warme dagen en koude nachten. Hiermee draagt het bij aan het strakke en minerale karakter van alle Straka wijnen.

Vinificatie

Maceratie en fermentatie op de schilletjes. Rijping op grote houten vaten. Ongefilterd en weinig sulfiet.

Achtergrond

De naam “Straka” betekent ekster in het Tsjechisch, wat de verklaring is voor het logo en verwijst naar de familienaam- en geschiedenis.

Thomas, geboren in 1981, heeft altijd graag met wijn gewerkt. Hij studeerde af aan de universiteit voor wijnbouw in Eisenstadt en deed daarna praktijkervaring op bij de wijnmakerij van Albert Gesellmann in Deutschkreutz. Vervolgens werkte hij zes jaar bij wijnmakerij Elfenhof in Rust. In 1999 nam hij de familiewijnmakerij over en werd operationeel manager van de wijn coöperatie in Deutschkreutz. Toen zijn vader in 2008 onverwachts overleed, keerde hij definitief terug naar huis.

Naast een fantastisch wijnhuis bezit de familie Straka ook nog eens een mooi guesthouse, dus mocht je Burgenland willen bezoeken: https://www.straka.wine/gaestezimmer

Meer producten van Weingut Thomas Straka

Download winesheet