Stratos Weiss

Weingut Thomas Straka

Wijnfles Stratos Weiss van Thomas Straka

Frisse en levendige wijn, deze Stratos Weiss van Thomas Straka. Kruidigheid, wit fruit, appel en kweepeer in de neus. Ook in de smaak veel fruit met aangename zuren. De wijn is super clean met mineraliteit. Daarnaast een klein beetje tannine in de afdronk en volop drinkplezier.

DruivensoortenGelber Muskateller, Pinot Blanc, Riesling, Welschriesling
Herkomst: Rechnitz

Wijngaard

De druiven voor deze Stratos Weiss van Straka (Welschriesling, Pinot Blanc, Riesling en Gelber Muskateller) komen van verschillende wijngaarden. De stokken hebben een leeftijd van tussen de 9 en 25 jaar oud. Het microklimaat in de regio zorgt voor afwisselend warme dagen en behoorlijk koude nachten. Hiermee draagt het bij aan het strakke en minerale karakter van de Straka wijnen.

Vinificatie

Spontane vergisting, vinificatie voor 90% op RVS, en 10% op grote houten vaten. Ongefilterd en weinig sulfiet.

Achtergrond

De naam “Straka” betekent “ekster”, wat de verklaring is voor het labelontwerp dat verwijst naar de familienaam- en geschiedenis.

Thomas, geboren in 1981, heeft altijd graag met wijn gewerkt. Hij studeerde af aan de universiteit voor wijnbouw in Eisenstadt en deed daarna praktijkervaring op bij de wijnmakerij van Albert Gesellmann in Deutschkreutz. Vervolgens werkte hij zes jaar bij wijnmakerij Elfenhof in Rust. In 1999 nam hij de familiewijnmakerij over en werd operationeel manager van de wijn coöperatie in Deutschkreutz. Toen zijn vader in 2008 onverwachts overleed, keerde hij definitief terug naar huis.

Naast een fantastisch wijnhuis bezit de familie Straka ook nog eens een mooi guesthouse, dus mocht je Burgenland willen bezoeken: https://www.straka.wine/gaestezimmer

Meer producten van Weingut Thomas Straka

Download winesheet