Sauvignon Blanc Südtirol

Erste + Neue

Je blijft er op teruggrijpen, die sauvignon van Erste + Neue, al ken je ‘m al jaren.
Focusssss is het woord, wat een precisie, wat een mineraliteit! Maar tegelijk met een vleugje haast Nieuw-Zeelandse grassigheid en groene kruiden. Zeer goed gebleken naast een heel scala aan voorgerechten, zoals ceviche of voorgerechtjes met een Aziatische inslag. Christophe zelf schonk ‘m ons bij de asperges…!

DruivensoortSauvignon Blanc
Herkomst: Caldaro, Alto Adige, Italië

Wijngaard

De wijngaarden liggen allen in het gebied rond het bergmeer van Kaltern, op zo’n 50 kilometer van de Oostenrijkse grens. De 1500 meter boven zeeniveau vertaalt zich in de koele stijl van de wijnen. De wijnstokken worden traditioneel pergola gesnoeid.

Vinificatie

De druiven worden direct geperst. Alles wordt ingezet om een tot een slanke, minerale en frisse wijnstijl te komen. Zoals gekoelde vergisting op staal, vroege oogst, alles in zo reductief mogelijke omstandigheden.

Achtergrond

Duits is de voertaal in deze grensstreek van Noord-Italië. Ook in vineus opzicht is men eerder naar Oostenrijk gekeerd dan naar de rest van Italië: ranke frisse alpenwijnen zijn het resultaat. Erste + Neue behoort (samen met de coöperaties van Chablis en Wachau in Oostenrijk) tot de beste coöperaties ter wereld. Ze bewijzen dat het mogelijk is met een club van 500 boeren toonaangevende, schone en moderne wijnen te produceren en een voortrekkersrol in de regio te spelen.

Meer producten van Erste + Neue

Download winesheet