Tai Rosso

Cavazza

Wijnfles Tai Rosso van Cavazza

Zeer lichte rode wijn barstensvol frambozenfruit en met een hele lichte aardse toets. Geurig en fris is deze wijn lichtgekoeld op zijn best op een terras, bij een picknick of barbecue

DruivensoortGrenache / Garnacha
Herkomst: Montebello Vicentino, Veneto, Italië

Wijngaard

kalkhoudende kleibodems met guyot gesnoeide wijnstokken die eind september rijpe druiven leveren

Vinificatie

4 dagen schilweking, gekoelde vergisting

Achtergrond

De familie Cavazza bezit in deze provincie twee wijnmakerijen. Één voor de witte wijnen en één in de Colli Berici waar de blauwe druiven staan aangeplant. Waarvandaan je een fabuleus uitzicht over de vallei hebt: Cicogna. Het bedrijf begon in 1928 met de aankoop van de kleine garganega wijngaard Bocara Gambellara Classico en de toen nog bescheiden wijnmakerij er naast. Echter wisten de achtereenvolgende generaties steeds met succes kansen te verzilveren, zodat nu de gezinnen van drie broers en twee zussen het bedrijf leiden en er van leven. Er is veel aandacht voor duurzaamheid, het bedrijf is energieneutraal door zelf opgewekte zonne-energie en er wordt zeer bewust omgegaan met water en bestrijdingsmiddelen. Alles vastgelegd in de strenge eisen van SQNPI, de Italiaanse instantie die duurzaamheid bij bedrijven controleert en certificeert.

Vrij sulfiet 15-20 mg, totaal sulfiet ong. 50 mg

Lees meer over de wijnen van de familie Cavazza op hun site cavazzawine.com 

Meer producten van Cavazza

Download winesheet