texture like sun

Ochota Barrels

Deze toverdrank heeft eigenschappen die wat Alice-in-Wonderland-achtig aandoen (De Cheshire cat zou tevreden zijn over het op alle kurken en dozen geprinte “meow”). Sprookjesachtig, betoverend, je betreedt een andere wereld en tegelijk is alles lief en vriendelijk aan deze wijn, met een hoofdrol voor bosaardbeitjes en rozenbottels. Koel het lekkerst!

The Stranglers zongen:
Golden Brown texture like sun,
Lays me down with my might she runs
Throughout the night
No need to fight
Never a frown with golden brown

DruivensoortenChardonnay, Fragola, Gamay, Gewürztraminer, Grenache / Garnacha, Mourvèdre, Pinot Noir / Spätburgunder
Herkomst: Basket Range, Adelaide Hills, Australië

Wijngaard

Kleibodems op een ondergrond van kalksteen.

Vinificatie

De helft wordt ontsteeld, de helft met hele trossen vergist. een gedeelte van deze exotische mix vergist samen en een gedeelte wordt apart gevifinieerd, om uiteindelijk een gebalanceerde blend te kunnen maken.

Achtergrond

De oogst 2020 was de laatste van de hand van de legendarische Taras Ochota. Hij werd tragisch jong (hij werd 49) geveld door een chronische ziekte waar hij al jaren aan leed, maar zijn onbegrensde energie
bestaat voort. In herinneringen, en ook door het levenswerk dat Amber met hem opbouwde en nu met steun van de kleine gemeenschap van vrienden in Basket Range (waaronder Taras’ bejaarde vader) voortzet:
dus in de unieke wijnen van hun micro winery.
Met een geheel eigen benadering en lak aan conventies. Voorliefde voor cool climate wijnen en een noble sauvage-achtige combinatie van non-interventionisme en oenologische know-how verenigt Ochota Barrels het beste van twee werelden in zich.

Zie ook onze informatie over de kids of the black hole riesling en de slint chardonnay.

De wijnen van ochota barrels zijn online verkrijgbaar in onze webshop: shop.ariszetal.nl 

Meer producten van Ochota Barrels

Download winesheet