The Damn Master
MOFO

Krachtige wijn met intense aroma’s. Donker fruit, specerijen zoals kruidnagel en peper. Cedar hout en een flinke lik vanille van het hout. Deze wijn is rijk en complex met zachte en ontwikkelde tannines.
Een krachtpatser maar wel eentje met een fijne aciditeit. Heerlijke lange afdronk en prachtig in balans.
Ook bij deze “grote broer” van The Wild Child denk je gelijk aan grote stukken vlees van de grill.
Druivensoort | Tempranillo |
Herkomst: | Castilla y León, Spanje |
Wijngaard
60 tot 80 jaar oude stokken ongeïrrigeerde bushvines tinto de Toro die met de hand worden geoogst.
Vinificatie
Na het ontstelen en inweken vergisten de druiven met eigen gist, om vervolgens te worden overgestoken op 80 % Frans en 20 % Amerikaans eiken vaten, waar de wijn 14 maanden op rijpt.
Achtergrond
David Puertas bracht ons eerder al in contact met de familie Ripoll van Pascona, maar heeft nu ook zelf de wijnmakershandschoen opgepakt en zijn eerste oogst in Toro is werkelijk veelbelovend te noemen.