Vermentino Classico
Capichera
De vermentino Classico is het visitekaartje van Capichera. Rijkdom kán hand in hand gaan met verfijning zo laat deze wijn zien. Enerzijds de proef je de enorme rijpheid, exotisch fruit, gember en five spices. Maar de nobelheid en klasse van terroir, druif en wijnmaker zitten in de details. Die bestaan hier uit heerlijke zuren en rokerige kalksteenaroma’s welke je haast zouden doen geloven dat de vulkanische bodem echt in de wijn belandt.
Druivensoort: | Vermentino |
Herkomst: | Arzachena, Sardinië, Italië |
Wijngaard
De druivenstokken van de vermentino Classico van Capichera staan aangeplant op een zanderige, steenachtige bodem rijk aan graniet. De opbrengst is ongeveer 50 hectoliter per hectare.
De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de belangrijkste archeologische site van Sardinië: Tombe dei Gigante.
Vinificatie
De oogst vindt plaats in september en de pluk gebeurt uitsluitend met de hand. Alleen de beste druiven worden geselecteerd voor deze wijn. De fermentatie duurt ongeveer 4 weken en gebeurt onder gecontroleerde temperatuur tussen de 16 en 18 graden. Voor zowel de vergisting als de rijping van de wijn worden uitsluitend roestvrijstalen vaten gebruikt.