weird berries in the woods gewürztraminer

Ochota Barrels

wijnfles weird berries in the woods gewürztraminer ochota barrels

Weird berries in the woods is een gewürztraminer met kenmerken zoals lychee, gember, vlierbloesem, bloemig en kruidig. Maar zoals je van ochota barrels mag verwachten met een geheel eigen(-wijs) karakter, een fijne frisheid en laag in de alcohol.

Mooier dan Richard Hemming MW kunnen wij het niet omschrijven: ‘ I can’t help comparing the wine to the man: a former punk bass-player turned hands-off winemaker, going from raucous to reflective’

 

DruivensoortGewürztraminer
Herkomst: Basket Range, Adelaide Hills, Australië

 

Vinificatie

De druiven voor de weird berries in the woods worden eerder dan gebruikelijk geoogst. Vervolgens voor een korte periode vergist op de schilletjes. Met zeer minimale toevoeging van sulfiet.

Achtergrond

De oogst 2020 was de laatste van de hand van de legendarische Taras Ochota. Hij werd tragisch jong (hij werd 49) geveld door een chronische ziekte waar hij al jaren aan leed, maar zijn onbegrensde energie bestaat voort. In herinneringen, en ook door het levenswerk dat Amber met hem opbouwde en nu met steun van de kleine gemeenschap van vrienden in Basket Range (waaronder Taras’ bejaarde vader) voortzet:
dus in de unieke wijnen van hun micro winery.
Met een geheel eigen benadering en lak aan conventies. Voorliefde voor cool climate wijnen en een noble sauvage-achtige combinatie van non-interventionisme en oenologische know-how verenigt Ochota Barrels het beste van twee werelden in zich.

Meer producten van Ochota Barrels

Download winesheet