Welschriesling Rechnitz

Weingut Thomas Straka

Wijnfles Welschriesling Rechnitz Thomas Straka

In de neus heeft de Welschriesling van Straka aroma’s van tropisch fruit en een beetje honing, samen met de geur van groene kruiden en verse hooi. De wijn heeft veel lengte en kracht, maar blijft toch heel fris en levendig door de typische licht ziltige mineraliteit en fijne zuren.

 

DruivensoortWelschriesling
Herkomst: Rechnitz, Südburgenland, Oostenrijk

Wijngaard

De druiven voor deze single vineyard Welschriesling van Straka komen van de wijngaard genaamd “Rechnitz”. Die wordt gezien als de beste wijngaard voor de druif Welschriesling. De stokken hebben een leeftijd van tussen de 5 en 35 jaar oud. Het microklimaat in de regio zorgt voor afwisselend warme dagen en behoorlijk koude nachten. Hiermee draagt het bij aan het strakke en minerale karakter van de Straka wijnen.

Vinificatie

Spontane vergisting, vinificatie in z’n geheel op grote houten vaten. Ongefilterd en weinig sulfiet.

Achtergrond

De naam “Straka” betekent ekster in het Tsjechisch, wat de verklaring is voor het logo en verwijst naar de familienaam- en geschiedenis.

Thomas, geboren in 1981, heeft altijd graag met wijn gewerkt. Hij studeerde af aan de universiteit voor wijnbouw in Eisenstadt en deed daarna praktijkervaring op bij de wijnmakerij van Albert Gesellmann in Deutschkreutz. Vervolgens werkte hij zes jaar bij wijnmakerij Elfenhof in Rust. In 1999 nam hij de familiewijnmakerij over en werd operationeel manager van de wijncoöperatie in Deutschkreutz. Toen zijn vader in 2008 onverwachts overleed, keerde hij definitief terug naar huis.

Naast een fantastisch wijnhuis bezit de familie Straka ook nog eens een mooi guesthouse, dus mocht je Burgenland willen bezoeken: https://www.straka.wine/gaestezimmer

Meer producten van Weingut Thomas Straka

Download winesheet